ua en ru

Клімкін назвав провокацією спробу РФ повернути Україні зброю з анексованого Криму

Клімкін назвав провокацією спробу РФ повернути Україні зброю з анексованого Криму Фото: Павло Клімкін (kmu.gov.ua)

Передача зброї послабить позицію України стосовно окупованого Криму

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав провокацією спробу Російської Федерації повернути Україні зброю з анексованого Криму. Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії в 2017 році і пріоритетам 2018 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зброя на території окупованого Криму. По-перше ніякої офіційної пропозиції чи дипломатичної ноти не було, я вважаю це провокацією. Є ключова конвенція 1907 року про правила ведення війни...Там написано, що зброя має починати повертатися після укладення миру. У нас немає ніякого діалогу щодо будь-яких питань... Ми не будемо робити речей, що можуть послабити нашу політичну позицію", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що послаблювати політичну та юридичну позицію України вони не збираються.

"Якщо зараз почнеться просто процес передачі зброї, то це послабить нашу політичну позицію або юридичну позицію стосовно окупованого Криму", - додав Клімкін.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Росія поважає територіальну цілісність України в межах, що склалась після "референдуму" в окупованому Криму.