ua en ru

Клімкін назвав "актом свавільного цинізму" вирок РФ українцю Виговському

Клімкін назвав "актом свавільного цинізму" вирок РФ українцю Виговському Фото: Павло Клімкін

Валентина Виговського засуджено у РФ до 11 років за шпіонаж

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "актом свавільного цинізму" вирок Російської Федерації щодо українця Валентина Виговського. Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Twitter.

"Вирок Валентину Виговському - черговий акт свавільного цинізму Росії", - написав Клімкін.

Як відзначили в прес-службі МЗС, це "вже 6 необґрунтований вирок так званого "російського правосуддя" щодо українських політичних в'язнів, побудований на основі надуманих матеріалів".

"Протягом 15 місяців компетентні органи влади Російської Федерації здійснювали на громадянина України Валентина Виговського психологічний тиск, намагаючись отримати від нього потрібні слідству свідчення і визнання своєї провини", - заявили у відомстві.

При цьому консульські належні особи України майже 8 місяців з моменту арешту не мали доступу до Виговського, а судові слухання у його справі проходили в закритому режимі, що є свідченням необ'єктивності та упередженості розгляду справи.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня 2015 року, Московський обласний суд засудив до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму громадянина України Валентина Виговського за звинуваченням у шпигунстві. Виговський уклав досудову угоду з російським слідством. Справу розслідували органи ФСБ під грифом "цілком таємно".