ua en ru

Клімкін має намір "пробивати" список Савченко-Сенцова в ЄС і США

Клімкін має намір "пробивати" список Савченко-Сенцова в ЄС і США Фото: Павло Клімкін

Міністр наполягає на створенні відповідного списку

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має намір з допомогою США і Євросоюзу притягнути до відповідальності причетних до незаконного утримування українських громадян Надії Савченко та Олега Сенцова в Росії. Про це Він написав у своєму Twitter.

"Нам потрібен список Сенцова-Савченко. Причетні до порушення їхніх прав повинні нести відповідальність. Буду пробивати це питання в ЄС і США", - повідомив міністр.

Зазначимо, раніше Павло Клімкін запропонував створити санкційний список українського режисера Олега Сенцова, якому російський суд присудив 20 років у колонії суворого режиму, української льотчиці Надії Савченко, яка утримується під вартою в Росії.

"Ми повинні поступово переходити до розмов про список Сенцова і Савченко. Це має бути конкретний санкційний список, так само як було у випадку Магнітського. Так само нам потрібен зараз цей санкційний список. І кожен в Росії, хто має відношення до цих несправедливим рішенням, не повинен почувати себе в безпеці. Ось над цим ми будемо працювати", - заявив напередодні глава МЗС України.