ua en ru

Клімкін: кожне порушення РФ прав людини повинно закінчуватися суворим вироком

Клімкін: кожне порушення РФ прав людини повинно закінчуватися суворим вироком Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Всі тортури оцінюються в 2000 євро, заявив Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що кожне порушення Росією прав людини повинно закінчуватися суворим вироком. Про це написав глава МЗС у себе на сторінці в Twitter.

"Ніколи не обговорював рішення ЄСПЛ, і щодо справи Г. Афанасьєва у мене дуже змішані почуття. З одного боку, засуджуються дії РФ і цей голос звучить на весь світ. З іншого, всі тортури оцінюються в 2000 євро. Кожне ганебне порушення РФ прав людини повинно закінчуватися суворим вироком", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, на початку лютого в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) на розгляді знаходяться 4226 справи, що стосуються подій у Криму й на Донбасі. Зокрема, повідомляється, що з 4226 справ близько 257 подано проти Росії, 908 - одночасно проти України і РФ, а проти України - майже 3000. Тільки за 2014 - 2015 роки накопичилося 55 справ від українських добровольців, які опинилися в полоні.