ua en ru

Клімкін: інтеграція Донбасу за російським сценарієм загрожує дестабілізацією всієї України

Клімкін: інтеграція Донбасу за російським сценарієм загрожує дестабілізацією всієї України Фото: Павло Клімкін

Клімкін наголошує на важливості досягнення безпеки та вільних виборів для мешканців Донбасу

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що інтеграція Донбасу за російським сценарієм загрожує дестабілізацією всієї України. Про це сьогодні, 23 лютого 2016 року, він сказав в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми бачимо (Мінський процес - ред.) як шлях від деескалації до стабілізації ситуації, до повернення українського Донбасу до нормального життя, до українського правового поля. Для цього нам потрібно досягти реальної безпеки. А це можна досягти лише, якщо на Донбасі не буде регулярних російських військ, нескінченних російських найманців і якщо на Донбас не поступатиме зброя, боєприпаси і все те, що туди Росія останні місяці намагається постачати на Донбас.. Тільки тоді, коли мешканці Донбасу зможуть під час вільних та чесних виборів висловитись і довірити свою долю представникам самого Донбасу, а не тим, хто зараз шляхом допомоги Росії під час фейкових виборів знаходиться при владі", - зауважив Клімкін.

На його думку, є можливість виконувати мінські домовленості, "як вони написані чорним по білому", тоді є перспектива для Донбасу.

"Ми віддані "Мінську", а не російському баченню щодо намагання Росії інтегрувати в Україну Донбас, який буде під квазіросійським впливом і який буде інтегруватися для дестабілізації всієї України", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Клімкін заявив, що наразі відсутній прогрес щодо вирішення проблем українських політичних в'язнів в Росії та Криму.