ua en ru

Клімкін ініціює позачергове засідання Українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради

Клімкін ініціює позачергове засідання Українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Напередодні із проханням про позачергове скликання МКРМС до Клімкіна звернувся голова Львівської ОДА

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ініціює проведення позачергового засідання Українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ (МЗС).

Зазначається, що напередодні із проханням про позачергове скликання МКРМС до Клімкіна та воєвод Підкарпатського та Люблінського воєводств (Польща) звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Звернення пов’язане першочергово з тим, що на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні спостерігаються черги автотранспортних засобів. Спричинені скупчення автомобілів низьким виконанням умов меморандуму між Україною та Польщею, який передбачає, зокрема, роботу Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні з метою забезпечення ритмічності пропускних операцій", - повідомляють у прес-службі.

Відповідна система визначає оптимальну кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі сторін за період однієї зміни.

Нагадаємо, 25 вересня в Львівській області у зв'язку з так званим італійським страйком польських контрольних служб на кордоні з Польщею застрягли у чергах 860 автомобілів.