ua en ru

Клімкін ініціює дискусію на тему подвійного громадянства в Україні

Клімкін ініціює дискусію на тему подвійного громадянства в Україні Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Міністр впевнений, що дискусія про подвійне громадянство вже назріла

Дискусія про подвійне громадянство в Україні вже назріла і це питання виходить далеко за межі українсько-угорських відносин. Про це написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці у Facebook, передає РБК-Україна.

За його словами, питання з подвійним громадянством виходить далеко за межі українсько-угорських відносин.

"В нас явно назріла необхідність у грунтовній дискусії з питання подвійного громадянства. Свідомо не підводжу до готових відповідей, хоча й маю своє бачення. Я констатую наявність проблеми, яка буде тільки загострюватися", - зазначив він.

Клімкін ініціює дискусію на тему подвійного громадянства в Україні

Як повідомляло РБК-Україна, відносини України і Угорщини різко загострилися. Після оприлюднення скандального відео з угорського консульства в Берегові, де жителям Закарпаття урочисто вручають паспорти сусідньої держави, міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв вислати угорського консула з країни. У відповідь Будапешт пригрозив дзеркальними заходами, звинувативши українську владу в "розпалюванні ненависті до угорців".

Зазначимо, у четвертої статті Конституції України чітко зазначено, що в країні існує єдине громадянство. З закону про громадянство випливає, що добровільне набуття громадянства іншої країни, що, власне, відбувається на Закарпатті, є підставою для втрати громадянства України.

ГПУ зареєструвала кримінальне провадження через отримання українцями подвійного громадянства. Кримінальне провадження за фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини у населеному пункті Берегове розслідується за статтею про державну зраду.