ua en ru

Клімкін: безпека і вибори на Донбасі не предмет для компромісів

Клімкін: безпека і вибори на Донбасі не предмет для компромісів Фото: Павло Клімкін

Глави МЗС "нормандської четвірки" сьогодні обговорять умови для проведення виборів на Донбасі

Безпека і вибори на окупованому Донбасі не предмет для компромісів. Про це у Тwitter написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який сьогодні, 11 травня 2016 року, візьме участь у зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" у Берліні.

"Вилітаю до Берліну. Готовий до конструктивної розмови, але безпека і справжня свобода волевиявлення на Донбасі - не предмет для компромісів...На Донбасі нам потрібні справжні вибори, а не черговий фарс. Це можливо, якщо буде безпека для громадян, для учасників виборів, для регіону", - написав він.


Також він додав, що на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" підніматиме питання звільнення Надії Савченко, а також інших українських політв'язнів, що утримуються у Російській Федерації.

"І в День народження Надії нагадаю про #FreeSavchenko та інших наших політв'язнів. А Надії бажаю щастя. Вона його заслужила як ніхто", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні глави Міністерств закордонних справ "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) у Берліні (Німеччина) обговорять умови для проведення виборів на окупованому Донбасі. Також ключовим буде питання безпеки, тобто дотримання перемир'я на Донбасі.