ua en ru

Клімкін анонсував комплексні консульські консультації з Будапештом

Клімкін анонсував комплексні консульські консультації з Будапештом Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Міністр додав, що консультації будуть проходити спочатку на рівні керівників консульських департаментів та їх дата поки узгоджується

Глави МЗС України та Угорщини домовилися про проведення комплексних консульських консультацій щодо ситуації у двосторонніх відносинах. Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто в Люксембурзі, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку представництва України в ЄС.

"Нам потрібні реальні консультації. Це будуть комплексні консульські консультації і ми домовилися про їх проведення", - сказав міністр.

Міністр додав, що консультації будуть проходити спочатку на рівні керівників консульських департаментів та їх дата поки узгоджується.

"Це важливо для того, щоб все, що ми бачили досі, не повторювалося", - підкреслив Клімкін.

"Ми не воюємо з Угорщиною, так як воюємо з Російською Федерацією, яка здійснила збройну агресію. Але нам потрібно знайти спільну мову з Будапештом" - заявив він.

Нагадаємо, також Клімкін повідомив, що угорська сторона в найближчі дні змінить назву "уповноваженого міністра по Закарпаттю".

Відзначимо, раніше заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявляв, що угорська влада не виконали домовленість про зміну скандальної назви "уповноваженого міністра по Закарпаттю".