ua en ru

Кличко виступив з ініціативою розробки законопроекту про муніципальну міліцію

Мер Києва Віталій Кличко виступає з ініціативою розробки законопроекту про муніципальну міліцію, до підготовки якого будуть залучені законотворці та співробітники правоохоронних органів.

Мер Києва Віталій Кличко виступає з ініціативою розробки законопроекту про муніципальну міліцію, до підготовки якого будуть залучені законотворці та співробітники правоохоронних органів. Про це Кличко заявив під час зустрічі з представниками головного управління МВС України в місті Києві, йдеться у повідомленні прес-служби партії "Удар".

За словами Кличка, муніципальна міліція, яка існує в багатьох країнах, довела свою ефективність. Мер столиці наголосив, що така міліція повинна залежати від громади міста. Він додав, що це підрозділи, які забезпечують правопорядок і на яких спираються мешканці громади - а отже, зв'язок з місцевою владою діє якнайкраще. Водночас, наголосив Кличко, саме правоохоронці повинні підказати які саме функції повинна виконувати муніципальна міліція.

"Я зацікавлений у створенні муніципальної міліції. Я знаю як це працює в низці країн світу. І готовий розглядати пропозиції", - сказав мер Києва.

Кличко також зауважив, що "Удар" готовий внести на розгляд парламенту проект закону щодо створення муніципальної міліції.

"Ми готові ініціювати цей законопроект, щоб в містах, в тому числі і в Києві, була створена муніципальна міліція", - сказав він.

Крім того, додав Кличко, для реального реформування правоохоронних органів необхідно вирішити питання з належним соціальний захистом правоохоронців та їх родин.

"Всі розуміють, що до того часу, поки заробітна плата міліціонера буде така, що він буде не жити, а виживати, то у нього завжди буде спокуса", - додав столичний мер.

Мер Києва також поспілкувався зі спецпідрозділом міліції "Київ -1", який готується до виїзду в зону АТО. Підрозділ був створений на базі самооборони Майдану. Кличко побажав їм успіхів та повернутися живими і здоровими з зони АТО.