ua en ru

Кличко виступає проти прийняття держбюджету-2014 за скороченою процедурою

Лідер "Удару" Віталій Кличко виступає проти ухвалення державного бюджету на 2014 р. за скороченою процедурою. Про це він заявив в коментарі журналістам, передає прес-служба партії.

"Бюджет може бути прийнятий тільки в одному випадку - якщо він буде детально вивчений нами. Ми запропонували наступного тижня провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду бюджету", - сказав Кличко.

Він підкреслив, що бюджет повинен розглядатися відповідно до норм регламенту, зокрема, окремо у першому і другому читанні: "Якщо бюджет завтра вранці внесуть і відразу ж запропонують прийняти його ніхто не зможе проаналізувати. Бюджет не повинен розглядатися з порушенням норм регламенту".

Кличко нагадав, що уряд має подати проект держбюджету на 2014 р. в парламент ще у вересні місяці: "Але ніхто сьогодні бюджет не бачив".

Він зазначив, що грошима кредиту, отриманого від Москви, влада буде наповнювати бюджет наступного року. У той же час, Кличко підкреслив, досі не зрозуміло на яких умовах був наданий Росією кредит в 15 млрд дол. За його словами, так само не зрозуміло, яким чином будуть використовуватися ці кошти. "Ми знаємо, як крадуть гроші з бюджету. І не можна допустити, щоб ці гроші за різними схемами були розтягнуті", - додав Кличко.