ua en ru

Кличко зустрівся з федеральним канцлером Австрії

Кличко зустрівся з федеральним канцлером Австрії Фото: kiev.klichko.org

Кличко подякував Курцу за підтримку європейських прагнень України

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з федеральним канцлером Австрії Себастьяном Курцом, який прибув до Києва з робочим візитом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби мера.

Зокрема, Кличко подякував за підтримку європейських прагнень України і особливо відзначив важливість продовження санкцій ЄС проти Росії.

"Вчора стало відомо, що дипломати ЄС ухвалили рішення про продовження санкцій проти російських політиків і сепаратистів в Криму і на Донбасі. Ми очікуємо на оприлюднення цього важливого рішення. Важливого для стримування подальшої агресії Росії. Просимо також підтримки в тиску на Росію щодо звільнення українців - політичних в‘язнів Росії і військовополонених українських захисників", - наголосив мер Києва.

Канцлер Австрії, країни, яка сьогодні головує в Раді Європи запевнив, що в ЄС розуміють важливість стримуючих факторів і тиску на РФ.

"Ми підтримуємо санкції і продовжимо економічний тиск на Росію. І, так, ми знаємо імена політичних в‘язнів та наполягаємо на їх звільненні", - відзначив Курц.

Після офіційної зустрічі в КМДА мер Києва з австрійським канцлером прогулялися Хрещатиком до Майдану незалежності та Алеї Героїв Небесної сотні. Відвідали Меморіал на честь Героїв Небесної сотні.