ua en ru

Кличко звільнив директора Житнього ринку за неефективне управління

Кличко звільнив директора Житнього ринку за неефективне управління

Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства "Житній ринок" Інну Братікову. Про це мер заявив після інспекції Житнього ринку, передає його прес-служба.

"У Києві в комунальній власності перебувають три ринки: Володимирський, Бессарабський і Житній. За останній рік збільшились доходи ринків. Бессарабки і Володимирського - майже на 5 млн грн, Житнього - майже на 1 млн грн, хоча Житній ринок в 5 разів більше тієї ж Бессарабки", - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що є багато нарікань і з боку мешканців Подолу і працівників ринку на організацію роботи на Житньому ринку.

"Тут ми бачимо абсурдну ситуацію: велика кількість торговців на вулиці перед ринком, неможливо припаркуватися, важко пройти, водночас всередині ринку велика кількість порожніх площ. А це значить - тут немає ефективної менеджерської роботи. Директор ринку призначений для того, щоби ринок працював максимально ефективно. Вам незадовільна оцінка за результатами роботи, - звернувся Віталій Кличко до директора Житнього ринку. - Це відображається на фінансових показниках і надходженнях в бюджет столиці. За рік можна було навести лад на ринку. Я вважаю, ви не відповідаєте посаді, яку обіймаєте. У зв'язку з цим ми знайдемо іншу людину, яка систематизує роботу на ринку, зробить Житній по-справжньому комфортним і для покупців, і для продавців. Наше завдання - щоби ринок ефективно працював і приносив дохід в бюджет міста", - наголосив Кличко.