ua en ru

Кличко: за три роки більше половини всіх інвестицій в Україну "прийшли" саме до Києва

Кличко: за три роки більше половини всіх інвестицій в Україну "прийшли" саме до Києва Фото: kiev.klichko.org

Кличко переконаний, що ніщо не повинне сповільнювати втілення реформ в Україні

Виклики, які постали перед нашою державою, не повинні зупиняти чи сповільнювати нас в реформуванні України, в боротьбі з корупцією, у розвитку наших міст. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час виступу на панельній дискусії "Виклики для України, які можуть вплинути на її сусідів у Європі", передає прес-служба мера.

Кличко зауважив, що ці виклики стосуються не тільки України, а й усього європейського співтовариства. "Оскільки моя країна знаходиться в центрі Європи, стабільність в Україні – це, без перебільшення, і стабільність у всій Європі", - відзначив мер Києва.

Він нагадав, що сьогодні Україна зі зброєю в руках відстоює свою незалежність та територіальну цілісність. Росія анексувала Крим, вторглася на територію Донбасу, де вже майже чотири роки тривають бойові дії, сказав політик.

Кличко наголосив, що агресія Росії щодо України – це виклик і європейській, і світовій безпеці та виклик нормам міжнародного права.

"Питання безпеки та миру сьогодні гостро стоїть перед Європою, світом загалом. І спільні зусилля цивілізованого світу мають бути спрямовані на пошуки механізмів упередження і стримування агресії", - додав він.

Кличко відзначив, що Україна сьогодні проходить через великі випробування. "Але ми розуміємо, що шлях у нас один – тільки ефективні реформи і успішні перетворення. Тільки зміцнення своєї державності і безальтернативний європейський напрямок", - наголосив мер Києва та додав, що виклики, яким протистоїть Україна у зв’язку з російською агресією, не повинні зупиняти чи сповільнювати процес реформування держави.

"Як мер столиці сьогодні я роблю все, щоб Київ змінювався, розвивався, ставав успішним європейським містом", - сказав міський голова.

Кличко розповів, що змінилося в місті за останніх кілька років та чому Київ - перспективне місто для інвестицій і ефективної співпраці.

Одним із аргументів Кличко назвав той факт, що протягом останніх трьох років більше половини всіх інвестицій в Україну "прийшли" саме до Києва.

"Я люблю жартувати, що готовий бути охоронцем кожного інвестора, який вкладає гроші в розвиток Києва. Це, звичайно, жарт, але він свідчить про мою серйозну налаштованість на залучення інвестицій в столицю, в Україну загалом", - підкреслив Кличко.