ua en ru

Кличко вважає, що немає сенсу продовжувати переговори з Януковичем

Лідер партії «Удар» Віталій Кличко озвучив зі сцени Євромайдана результати переговорів з Президентом Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.

Лідер партії «Удар» Віталій Кличко озвучив зі сцени Євромайдана результати переговорів з Президентом Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.«Ми зустрілись (з Президентом) лише в половині п'ятого. Запитали Відставки Президента - не хоче. Зрозуміло. Відставка уряду. Не хоче. Відставка Захарченко? Питання: ні так, ні ні, подивимося», - сказав Кличко.

Він нагадав про своє прохання дати час на вирішення ситуації уникнення кровопролиття та загибелі людей.

«Ми знаємо, як сьогодні починається полювання за тими , хто на Євромайдані Заарештовано понад 30 осіб. Хлопців поранених з лікарні забирають в слідчий ізолятор... Ми запитали на що ж ви готові, на що готовий Президент, щоб пішли йому назустріч? Єдине, чого вдалося досягти: ми готові відпустити захоплених активістів і припинити силовий тиск», - сказав Кличко.

"Єдине, що нам сказали: якщо не буде протистояння, ми готові відпустити затриманих активістів і припинити силовий тиск", - переказав позицію опонентів Кличко.

У відповідь зазвучали свист і крики «Ганьба!»

«Сідати за стіл з тим, хто обдурить, немає сенсу, - продовжив Кличко. - Дуже переживав, що люди почали вставати. Люди сьогодні почали вставати, адмінбудівлі під контролем громад... Вони цього дуже бояться».

«Вони нас намагаються залякати. Але здаватися ми не будемо. Єдине, за що я переживаю - я боюся за людські жертви. Боюся відповідати на питання матерям: чому хтось загинув , чому діти загинули?... Ми будемо розширювати територію Майдану то тих пір, поки ці хлопці не зможуть з нами рахуватися», - сказав Кличко.

«Наступні дії: щоб вся Україна встала, всі, хто не хочуть жити по цьому беззаконню - загальний страйк! Ми зможемо без крові змінити владу в нашій країні, щоб вона стала вільною. Я знаю, мене будуть критикувати і будуть багато думки з цього приводу. Я готовий покласти репутацію, віддати все, щоб жити у вільній країні», - підкреслив Кличко.

«І найближчим часом я зможу показати, як нам крок за кроком (впоратися)... Я залишаюся з вами і постараюся почути кожного. У 2014 році ми будемо жити у вільній країні, без диктатури», - резюмував Кличко.