ua en ru

Кличко просить Порошенка нагородити всіх міліціонерів, які постраждали через напад на АЗС

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Президента України щодо представлення до державних нагород усіх міліціонерів, які постраждали під час затримання злочинців, що пограбували АЗС.

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Президента України щодо представлення до державних нагород усіх міліціонерів, які постраждали під час затримання злочинців, що пограбували АЗС. Про це Кличко заявив під час церемонії прощання з двома загиблими міліціонерами.

"Сьогодні прощаємося з героями, які захистили місто від озброєних бандитів. Двоє співробітників міліції загинули при виконанні свого обов'язку, щоби кияни почувалися у безпеці. Ще троє співробітників правоохоронних органів перебувають у лікарні, двоє з них - у важкому стані. Вони знешкодили небезпечних злочинців і запобігли терористичному акту. Враховуючи арсенал зброї, який вилучила міліція, злочинці планували теракти з великою кількістю жертв. Я від імені усіх киян дякую хлопцям за їхню мужність і самовідданість. І хочу сказати, що звернувся до Президента України, щоб усіх міліціонерів - двох посмертно - нагородили за їхній подвиг", - зазначив Кличко.

Кличко також із начальником ГУ МВС України в м. Києві Олександром Терещуком відвідав поранених міліціонерів у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

"Ми щойно відвідали у реанімації двох співробітників МВС, тих хлопців, за життя яких борються сьогодні медики. За інформацією лікарів, стан хлопців стабільно важкий. Один із них вже при свідомості. Дай Бог, щоби найближчим часом вони були переведені з реанімаційного відділення в звичайні палати", - наголосив Кличко.

Київський міський голова також зазначив, що поранені міліціонери, які зараз борються за своє життя, забезпечені необхідними медикаментами і медичною допомогою. І підкреслив, що сім'ї загиблих героїв не залишаться без підтримки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кличко пообіцяв квартири сім'ям розстріляних міліціонерів.