ua en ru

Кличко проінспектував роботи з капітального ремонту доріг у Києві

Київський міський голова Віталій Кличко проінспектував роботи з капітального ремонту вулиць Газопровідної і Західної, а також виконання робіт з благоустрою в'їзду в парк "Дружби Народів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

"Цей парк - місце, де відпочивають тисячі киян. Раніше тут було складно приїхати не тільки на велосипеді, а навіть на машині. Асфальтове покриття тут не ремонтували з 1971-го року, коли закладався парк. Впевнений, що кияни, які проводять тут час, відпочивають і займаються спортом, оцінять, що парк став зручнішим і комфортнішим", - зазначив мер після інспекції благоустрою в парку.

Зокрема, у парку виконані роботи з встановлення бортового каменю і влаштування шару із асфальтобетону товщиною 5 див. Також нанесена дорожня розмітка та встановлені дорожні знаки. З метою врахування потреб громадян з обмеженими фізичними можливостями влаштовано пандус.

Крім цього, Кличко дав доручення комунальникам і голові райдержадміністрації встановити урни для сміття, розмістити сміттєві баки по всьому парку (біля в'їзду), збільшити кількість місць для паркування і перенести інформаційні дошки в зону для пішоходів.

Під час огляду капітального ремонту вулиць, Кличко зазначив, що в цьому році було покладено понад 500 тисяч квадратних метрів асфальту.

"На жаль, у нас недостатньо коштів, щоб відразу провести реконструкцію всіх доріг в столиці, адже 90% з них потребують ремонту, і для цього нам потрібні значні суми. Нагадаю, що зі столичного бюджету в центральний вилучається 60% податку на доходи фізичних осіб. Це дискримінаційна норма, а ці кошти ми могли б використати на ремонт київських доріг. Незважаючи на це, ми змінили ситуацію в місті і в наступному році ми кратно збільшимо фінансування, і відповідно, кількість доріг, які відремонтують в Києві. А автомобілісти відчують, що ситуація дійсно змінилася на краще. Ми зробимо все для того, щоб якість доріг у Києві відповідала високим стандартам", - сказав мер.

Глава комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густєлєв зазначив, що роботи на вулиці Газопровідної були розпочаті в 2014 році, зокрема, влаштовано дощову каналізацію, розширена проїжджа частина вулиці, а також встановлені опори зовнішнього освітлення.

"Капітальний ремонт Газопровідної збільшить пропускну здатність вулиці, забезпечить безперебійний рух транспорту та пішоходів, і, як наслідок, призведе до поліпшення екологічного стану за рахунок зменшення заторів", - сказав Густєлєв.

Він додав, що на Західній вулиці було замінено асфальтобетонне покриття проїжджої частини та тротуарів.

Загалом в 2015 році "Київавтодор" проведе роботу по реконструкції і капітальному ремонту на 41 об'єкті, у тому числі на вулицях Васильківській, Братської, Тулузи і проспекті Бажана. Крім того, "Київавтодор" ремонтує міжквартальні проїзди та прибудинкові території. На сьогодні вже виконано ремонт на 75 об'єктах. Загалом, до листопада 2015 року буде відремонтовано 489 об'єктів.