ua en ru

Кличко з німецьким сенатором обговорили можливість залучення інвестицій в інфраструктуру Києва

Кличко з німецьким сенатором обговорили можливість залучення інвестицій в інфраструктуру Києва Фото: зустріч Віталія Кличка та Франка Хорха

Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся з сенатором з питань економіки, транспорту та інновацій федеральної землі Гамбург Франком Хорхом та представниками урядових організацій і бізнес-кіл Німеччини. Сторони обговорили можливості залучення інвестицій в інфраструктурні проекти столиці України, повідомляє прес-служба КМДА.

Під час зустрічі Віталій Кличко наголосив на важливості для України партнерства з Німеччиною в контексті євроінтеграційних прагнень України. Мер столиці також підкреслив, що Київ відкритий для нових проектів і пропозицій щодо співпраці.

"Ми розуміємо, що ефективний розвиток Києва неможливий без залучення інвестицій. Хочу вас запевнити, що Київ відкритий для бізнесу, для іноземних інвесторів, для тих, хто хоче працювати. Наше ж завдання – максимально спростити умови для роботи бізнесу, зробити прозорими усі процедури, і ми сьогодні робимо все для цього", – зазначив Віталій Кличко у розмові з представниками німецької сторони.

У свою чергу Франк Хорх наголосив, що сьогодні в Україні вже працюють близько 300 німецьких фірм.

"Багато німецьких компаній зацікавлені взяти участь у реалізації проектів у Києві, зокрема, у сфері інфраструктури та транспорту. Ми, як представники федеральної землі Гамбург, готові до співпраці", – зазначив сенатор.

Минулого тижня Віталій Кличко у Франкфурті зустрічався з представниками німецького бізнесу щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту. Мер Києва зазначив, що німці виявили зацікавленість у реалізації проекту з добудови мосту в Києві та виділять 200 тисяч євро для проведення технічної і фінансової експертизи проекту.