ua en ru

Кличко не виключає блокування роботи ВР в разі порушення депутатами норми про персональне голосування

Лідер парламентської фракції "Удар" Віталій Кличко не виключив, що завтра, 5 лютого, робота Верховної Ради України (ВР) може бути заблокована. Про це Кличко заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми всіма способами будемо вимагати виконання Конституції і обов'язків депутата в частині персонального голосування", - заявив він.

На уточнююче запитання журналістів, чи буде блокування роботи ВР у вівторок, він сказав: "Якщо, як заявив глава Партії регіонів Олександр Еферемов, завтра будуть всі депутати, які будуть особисто голосувати, то це одне питання. А якщо будуть знову грати в "кнопкодавсто" і "фортепіано", то це зовсім інше питання. Тоді будуть інші дії".

Відзначимо, в ході погоджувальної ради сьогодні, 4 лютого, опозиція заявляла про необхідність введення в роботу системи Рада-3, однак лідер фракції ПР Олександр Єфремов висловилася проти термінового запуску системи.

Остаточне рішення щодо запуску Ради-3 повинен прийняти регламентний комітет ВР, засідання якого відбудеться сьогодні, о 15:00.

Читайте також: Опозиція вимагає запуску системи "Рада-3", ПР - проти.