ua en ru

Кличко: у Києві виділять 300 млн гривень на заміну зовнішнього освітлення на 163 об’єктах

Кличко: у Києві виділять 300 млн гривень на заміну зовнішнього освітлення на 163 об’єктах Фото: kiev.klichko.org

Загалом на модернізацію вуличного освітлення місто виділить 300 млн грн

У Києві на 163 об’єктах відбудеться заміна зовнішнього освітлення на сучасне LED-освітлення. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час огляду бульвару Лесі Українки, де капітально відремонтували мережу зовнішнього освітлення, передає прес-служба мера.

Загалом на модернізацію вуличного освітлення місто виділить 300 млн грн. Мер нагадав, що на бульварі Лесі Українки ще в рамках підготовки міста до Євро-2012 здійснили капітальний ремонт проїжджої частини, але освітлення залишилось застарілим та неефективним.

У 2017 тут відбулася заміна ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні світильники. Зокрема, встановлено понад 300 одиниць світильників та замінено 6 тисяч метрів проводів і кабелю. Вартість капремонту – майже 4,5 млн грн.

"Нині близько 80-90% вуличних світильників не відповідають сучасним вимогам і нормативам з енергоефективності, довготривалості роботи та екологічним нормам. І наше завдання - встановити в столиці сучасне зовнішнє освітлення", - сказав мер Києва.

За словами міського голови, щорічно Київ витрачає 120 млн грн на оплату за зовнішнє освітлення міста. Тому, додав він, модернізація вуличного освітлення є пріоритетом для столичної влади.

"Це дозволить нам щороку економити 30 млн грн. Це значні кошти. І цього року ми замінимо освітлення на понад 160 об’єктах столиці", - зауважив Кличко.

Загалом по всьому місту встановлять майже 12 тисяч LED-ламп. Зокрема, зовнішнє освітлення буде замінено у 5 парках, на 39 прибудинкових територіях та на 119 вулицях, площах, проспектах, мостах. Сучасне обладнання вже встановили на вулицях Олени Теліги, Петра Сагайдачного, Генерала Алмазова.

Згодом, нове сучасне LED-освітлення буде на бульварах Дружби Народів, Вацлава Гавела, вулицях Саксаганського, Жилянській, Героїв Севастополя, Маршала Гречки, Миколи Закревського, Набережному Шосе, Наводницькому парку та Солом’янському ландшафтному парку та інших об’єктах.