ua en ru

Кличко: Київ звернувся до Кабміну для вирішення питання з "Нафтогазом"

Кличко: Київ звернувся до Кабміну для вирішення питання з "Нафтогазом" Фото: Віталій Кличко (facebook.com/pg/merkieva)

За словами Кличка, мешканці Києва наразі залишаються заручниками позиції "Нафтогазу"

Київ звернувся до Кабміну для вирішення питання з "Нафтогазом". Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба мера.

"Нафтогаз продовжує вимагати з Києва сплати штрафних санкцій приватної компанії. Це більше 1 млрд 200 млн. гривень. Я не можу собі дозволити подарувати комусь, до прикладу, 10 нових дитсадків або 150 кілометрів доріг. “Нафтогаз” робить заручниками ситуації нас, киян. Ми продовжуємо перемовини з "Нафтогазом" і не хочемо затягувати цей процес. Я переконаний, що наступне судове засідання повинне вирішити це питання", - відзначив Кличко.

Разом з тим, він зазначив, що місто готове до різних можливих сценаріїв розвитку подій.

Мер повідомив, що ситуація, в якій "Нафтогаз" відмовляється підписувати угоду про поставку місту газу, може спричинити загрозу регіонального рівня. Тому, щоб цього не сталося, питання винесене на національний рівень - для розв‘язання проблеми столиця звернулася до уряду.

"Але сподіваюся, що надзвичайних ситуацій вдасться уникнути. Ми розраховуємо, що досягнемо домовленостей, які дозволять відновити постачання гарячої води в квартири киян та не допустити відключень електроенергії в місті", - сказав Кличко.

Як заявляють у Кличка, місто послідовно виконує рішення Київради щодо припинення угоди з "Київенерго" та повертає під контроль громади майно, що 17 років перебувало в управлінні комерційної структури.