ua en ru

Кличко ініціював в Києві продаж ліків від гіпертонії зі знижкою у 70%

Кличко ініціював в Києві продаж ліків від гіпертонії зі знижкою у 70% Фото: Віталій Кличко на презентації соціального проекту

З сьогоднішнього дня в аптеках КП "Фармація" жителі столиці, які потребують соціального захисту і страждають серцево-судинними захворюваннями, зможуть придбати по картці киянина ліки за доступними цінами. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації соціального проекту "Допоможемо хворим гіпертонією", введеного в аптеках КП "Фармація".

"Ми зараз знаходимося в аптеці КП "Фармація". Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, ми, руйнуючи корупційні схеми, знаходимо кошти для підтримки соціально незахищених верств населення, щоб надати допомогу киянам, зокрема, у сфері охорони здоров'я. Сотні тисяч киян сьогодні страждають серцево-судинними захворюваннями, і ми знайшли можливість зробити соціальні ціни на 10 найменувань ліків першої необхідності, знижки на деякі ліки досягають 70%", - зазначив Кличко.

В першу чергу будуть відпускати за спеціальними цінами 10 найменувань найбільш вживаних лікарських препаратів вітчизняних заводів-виробників, зокрема Бісопрол, Каптопрес, Каптоприл. Наприклад, якщо 20 таблеток Бісопролу сьогодні в аптеках Києва в середньому коштує 24,5 грн, то у "Фармації" відтепер по картці киянина пільговики можуть його придбати по 9,85 грн.

"Здоров'я киян - це пріоритет для нас. Раніше "Фармація" була збитковою. Ми погасили всю заборгованість, підприємство вийшло на прибуток і сьогодні може покривати витрати, пов'язані з соціальним напрямком", - зазначив Кличко.

В подальшому планується розширення переліку ліків, які кияни пільгових категорій зможуть придбати за спеціальними цінами.