ua en ru

Ківа: націоналізація обленерго компанії VS Energy стане тестом для президента

Ківа: націоналізація обленерго компанії VS Energy стане тестом для президента Фото: Ілля Ківа (РБК-Україна)

За його словами, вирішення питання "націоналізації" енергетичних об'єктів може знизити вдвічі тарифи на електрику для населення

Голова Соціалістичної партії України Ілля Ківа звернувся до керівництва країни з вимогою провести націоналізацію обленерго, підконтрольних російської компанії VS Energy International Ukraine. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

Моя вимога до Президента України Петру Порошенку.

Опубліковано Ильєю Кивою 2 лютого 2018 р.

"Я, Ілля Ківа, голова Соціалістичної партії України, офіційно звертаюся до президента України Петра Порошенко, Секретаря РНБО Олександра Турчинова та голови Служби Безпеки України Василя Грицака з вимогою - негайно повернути під контроль держави стратегічні об'єкти енергетичного комплексу, які сьогодні знаходяться в руках російського олігархату", - заявив він

Він підкреслив, що зазначені підприємства лише за 2017 рік "викачали" з українців мільйони доларів.

"100 млн доларів з наших з вами кишень пішли на спонсорування війни. Адже кінцевим бенефіціаром даної компанії є громадянин Росії: Олександр Бабаков. Той самий Бабаков, який був членом Державної Думи Російської Федерації, який голосував за анексію Криму і фактично причетний до розвитку війни на Донбасі".

Також політик додав, що вирішення питання "націоналізації" енергетичних об'єктів може знизити вдвічі тарифи на електрику для населення та "фактично зняти оплату за електрику для пенсіонерів і учасників бойових дій".

На закінчення він назвав ситуацію "тестом на вірність Україні", та закликав президента зайняти єдину позицію у відносинах з країною-агресором.

"Петро Олексійович, ви будете і далі не помічати війну Росії з Україною? Я задаю питання: хто створює сприятливі умови російським окупантам всередині нашої країни? Московському олігарху Олександру Бабакову - члену Держдуми РФ, голосувавшому за анексію Криму і викачавшому з нас близько 100 мільйонів доларів щорічно непомірними тарифами за електроенергію, належать 10 обленерго. Пора вам поставити крапку, зайняти проукраїнську позицію і оголосити націоналізацію стратегічних об'єктів", - заявив Ківа.

За даними Ківи, компанії VS Energy International Виконавців належать такі підприємства, як: "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленерго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго". Також компанія володіє значними пакетами акцій "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго".