ua en ru

КВУ: Скасування місцевих виборів без призначення нової дати суперечить Конституції.

Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України" обурена рішенням Верховної Ради України щодо скасування виборів до місцевих органів влади, призначених на 30 травня 2010 р. Про це сказано в розповсюдженій сьогодні заяві КВУ. "Розуміючи всі складнощі щодо нормального забезпечення і проведення чергових місцевих виборів у травні, КВУ наголошує: їх скасування без призначення нової дати напряму суперечить Конституції України, де чітко зафіксований термін повноважень міських, селищних і сільських голів - 4 роки", - сказано у заяві.

У зв'язку з цим КВУ закликає народних депутатів України найближчим часом ухвалити закон про державний бюджет України і призначити нову дату місцевих виборів, яка максимально скоротить строк неконституційного перебування при владі депутатів місцевих рад, міських селищних та сільських голів.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада України ухвалила постанову "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 р.". За ухвалення законопроекту проголосували 250 депутатів з 420 зареєстрованих в залі. Народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль повідомив, що його фракція збирає підписи для того, щоб оскаржити постанову Верховної Ради про скасування проведення 30 травня 2010 р. місцевих виборів у Конституційному суді України.