ua en ru

У КВУ розповіли, скільки нардепів пропустили більше половини голосувань Ради в 2017

У КВУ розповіли, скільки нардепів пропустили більше половини голосувань Ради в 2017 Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

При цьому присутні у сесійній залі нардепи часто не голосували, що є порушенням закону

Комітет виборців України (КВУ) повідомив, що 193 народні депутати пропустили більше половини голосувань Верховної Ради в 2017 році. Про це повідомляє прес-служба комітету.

"За даними КВУ в рамках проекту "Дослівно" 193 народні депутати пропустили більше половини голосувань Ради в 2017 році. При цьому часто не голосували навіть ті депутати, які були присутні у вказаний час в залі парламенту. Депутати переважно пояснювали відмову від голосувань небажанням долучатися до рішень Верховної Ради та загалом низькою вагою їх голосу", - зазначається у повідомленні.

КВУ підкреслює, що відповідно до ст. 24 закону "Про статус народного депутата України" парламентар зобов'язаний брати участь у голосуваннях.

Нагадаємо, у цьому році 51 народний депутат пропустив більше 90% голосувань у Верховній Раді України.

Відзначено, що частіше за все голосування пропускають представники "Опозиційного блоку" і групи "Відродження": 19 з 43 депутатів "Опозиційного блоку" і 12 з 26 депутатів "Відродження" пропустили більше 90% голосувань.