ua en ru

КВУ закликає ВР не голосувати за врегулювання відкликання депутатів місцевих рад у другому читанні

КВУ закликає ВР не голосувати за врегулювання відкликання депутатів місцевих рад у другому читанні Фото: Верховна Рада України

На думку КВУ, законопроект суперечить Коаліційній угоді

Комітет виборців України закликає депутатів Верховної Ради не голосувати за законопроект №3693 щодо врегулювання процедури відкликання депутатів місцевих рад, повідомляє прес-служба КВУ на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Законопроект №3693 фактично надає політичним партіям право переглядати результати виборів. Не виключено, що на місця відкликаних депутатів прийдуть місцеві політики, які вигідні партіям, але не були підтримані виборцями. Це також відкриває шлях до торгівлі депутатськими мандатами", - вважає комітет.

Крім того, на думку КВУ, законопроект суперечить Коаліційній угоді.

"Окрім цього, законопроект №3693 йде врозріз із Коаліційною угодою, в якій закріплено зобов'язання Коаліції по встановленню системи із відкритими списками. Така позиція БПП, РПЛ, ВО "Батьківщина" та "Самопомочі" відкриває шлях до політичної корупції, збереження партій "вождистського" типу та згортання будь-якої внутрішньопартійної демократії... КВУ закликає народних депутатів не підтримувати законопроект №3693 в другому читанні", - підкреслюється в повідомленні.

КВУ закликає не голосувати за законопроект №3693 про відкликання депутатів місцевих рад у другому читанні Сьогодні Вер...

Опубликовано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 23 декабря 2015 г.

Нагадаємо, Верховна Рада України у першому читанні за основу підтримала законопроект №3693 "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо відкликання депутатів місцевих рад)". За таке рішення проголосували 227 депутатів ВРУ.