ua en ru

КВУ закликає Порошенко ветувати закон про "партійній диктатурі"

КВУ закликає Порошенко ветувати закон про "партійній диктатурі" Фото: Петро Порошенко

У комітеті вважають, що даний закон дає можливість партіям переглядати результати виборів в ручному режимі

Комітет виборців України закликає президента України Петра Порошенка застосувати право вето на закон про "партійній диктатурі". Про це повідомляється на сторінці КВУ в Facebook.

"Відтепер партії отримують можливість виключати зі свого виборчого списку у будь-якого кандидата після встановлення результатів виборів. Фактично це дає можливість партіям переглядати результати виборів в ручному режимі. Законопроект № 3700 не має нічого спільного з демократією і розвитком парламентаризму, а також суперечить Коаліційній угоді. Право обирати народних депутатів належить виключно громадянам України, а спроба узаконити зміна результатів виборів партіями є узурпацією державної влади", - вважають в організації.

У комітеті зазначають, що серед ініціаторів законопроекту п'ять керівників депутатських фракцій: Радикальна партія, "Народний Фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" і БПП.

"Варто зазначити, що законопроект №3700 було прийнято після 25 голосувань одразу за основу і в цілому, що не залишило часу на його належне обговорення", - йдеться в повідомленні.

КВУ закликає Президента України, як гаранта додержання Конституції України ветувати законопроект № 3700 як такий, що порушує виборчі права громадян.

КВУ закликає Президента ветувати закон про «партійну диктатуру»Сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада України прийняла за ...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 16 лютого 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект № 3700 "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку в багатомандатному окрузі)", чим фактично встановила в Україні "партійну диктатуру". За проголосувало 236 народних депутатів.