ua en ru

КВУ оцінює вибори в Кривому Розі як недемократичні

КВУ оцінює вибори в Кривому Розі як недемократичні Фото: КВУ оцінює вибори в Кривому Розі як недемократичні

Зазначається, що порушення мали суттєвий вплив на результати виборів

Комітет виборців України (КВУ) оцінює позачергові ‪‎вибори‬ Криворізького міського голови як такі, що не відповідають стандартам чесних та демократичних виборів та відбувалися із системними порушеннями чинного законодавства. Про це повідомляє прес-служба КВУ у Facebook.

Зазначається, що порушення мали суттєвий вплив на результати виборів. Під час виборчої кампанії мав місце масштабний підкуп виборців та системне використання адміністративного ресурсу.

"На позачергових виборах Криворізького міського голови було зафіксовано дії, які мають ознаки підкупу виборців з боку кандидата на посаду міського голови та чинного мера міста Юрія Вілкула.

При проведенні передвиборчої кампанії Юрій Вілкул неодноразово використовував статус міського голови у власних інтересах як кандидата. Застосування адміністративного ресурсу з боку Юрія Вілкула носило системний характер", - йдеться в повідомленні.

В той же час, на думку КВУ, позитивом кампанії стало оприлюднення виборчих програм кандидатів.

"Найпоширенішим порушенням з боку кандидатів стало порушення правил ведення передвиборної агітації. Зокрема, розміщення політичної реклами на зовнішній поверхні транспортних засобів громадського користування, а також розповсюдження агітаційних матеріалів без вихідних даних (замовник, установа, що здійснила друк, тираж)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у день голосування спостерігачі КВУ зафіксували масові випадки наявності незаконної агітації. Агітаційні матеріали були виконані в стилістиці та із використанням виборчих гасел кандидата на посаду міського голови Вілкула.

1. КВУ оцінює позачергові #вибори Криворізького міського голови як такі, що не відповідають стандартам чесних та демокра...

Опубликовано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 28 марта 2016 г.

Нагадаємо, за попередніми підрахунками, на виборах в Кривому Розі переміг Юрій Вілкул.