ua en ru

У КВУ відзначають три головні проблеми місцевих виборів

У КВУ відзначають три головні проблеми місцевих виборів Фото: Олексій Кошель

Серед головних порушень на виборах - підкуп виборців, проблемна робота ТВК та неефективна робота МВС

Комітет виборців України (КВУ) відзначив три головні проблеми місцевих виборів, серед яких проблемна робота деяких Територіальних виборчих комісій (ТВК), факти підкупу виборців та неефективна робота органів Міністерства внутрішніх справ (МВС) щодо розслідування виборчих злочинів. Про це в ході прес-конференції повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет виборців України бачить три головні проблеми на цьогорічних місцевих виборах. Проблема перша - це дільність Територіальних виборчих комісій (ТВК), які часто порушували виборче законодавство і ухвалювали політично вмотивовані рішення. Проблема друга - підкуп виборців, який залишається традиційним для українських виборів і цього року ми побачили сплеск механізму підкупу виборців через механізми так званих "добрих справ". Третя проблема - неефективна робота Міністерства внутрішніх справ щодо розслідування виборчих злочинів", - розповів Кошель.

За його словами, на сьогодні залишається проблемною робота трьох ТВК - у Маріуполі, Лисичанську та Черкасах. Проте, у КВУ погнозують, що у день виборів таких проблемних міських ТВК буде кілька десятків.
Що стосується підкупу виборців, то у КВУ відзначають, що в ході виборчої кампанії не знайшлося жодного округу, де б не були зафіксовані факти підкупу у вигляді роздачі подарункових пакетів, фарбування під'їздів, облаштування зупинок тощо.

Нагадаємо, у Києві агітатори однієї з політичних партій намагалися підкупити поліцейського і на зустрічі з виборцями вручили конверт з 250 грн.