ua en ru

У КВУ назвали основні проблеми на місцевих виборах 29 жовтня

У КВУ назвали основні проблеми на місцевих виборах 29 жовтня Фото: вибори (УНІАН)

Зафіксовані факти використання технології виборчих клонів

У Комітеті виборців України (КВУ) назвали основні проблеми, які будуть мати місце на виборах 29 жовтня 2017 року. Про це під час презентації звіту про результати довгострокового спостереження (9 вересня - 10 жовтня) заявив гендиректор КВУ Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблема номер один - відсутність коштів. Проблема номер два - традиційні маніпуляції з визначенням виборчих округів. Проблема третя - маніпуляції з технічними округами. Так буде в Луганській області. Четверта проблема - проблема неточностей у чинному законодавстві щодо таких виборів", - зазначив Кошель.

Як наголошується в звіті, проблемними на таких виборах також стали одночасне висунення кандидатів від різних політичних партій. На етапі реєстрації кандидатів проблемою стали вимоги щодо подання потенційними кандидатами декларацій про майно і доходи.

Крім того, в окремих Об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) були зареєстровані так звані технічні кандидати. Так, на вибори селищного голови Беловодска вирушили 30 кандидатів, 14 з яких проживають за межами Біловодського району і є безробітними.

Зафіксовані також факти використання технології виборчих клонів. Такі випадки мали місце в Краснопільській ОТГ, де на посаду сільського голови зареєструвалися 6 осіб з однаковими прізвищами та іменами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення про участь у місцевих виборах 29 жовтня взяли 50 політичних партій з 350 зареєстрованих в Україні.