ua en ru

КВУ назвав суму вирахуваних з зарплати нардепів коштів за прогули засідань Ради

КВУ назвав суму вирахуваних з зарплати нардепів коштів за прогули засідань Ради Фото: Верховна Рада (twitter.com/Верховна Рада)

У 2017 році із зарплати нардепів вже вирахували 3,5 млн гривень

За прогули засідань Верховної Ради України із заробітної плати нардепів за 7 місяців 2017 року вирахували 3,5 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні "Комітету виборців України" в Facebook з посиланням на дані Апарату Верховної Ради.

"В результаті нарахування заробітної плати тільки за фактично відпрацьовані дні, за сім місяців 2017 утворилася економія коштів, передбачених на виплату заробітної плати народним депутатам України, в сумі 3549074,32 гривень", - йдеться в повідомленні.

У той же час, за даними КВУ, лише 45 народних депутатів відвідали всі засідання парламенту протягом 6 сесії. Решта, 377 депутатів, пропустили одне або кілька засідань парламенту і, відповідно, недоотримали частину заробітної плати.

Серед фракцій і груп гірше за всіх відвідували засідання Ради депутати "Волі народу". В середньому в залі було зареєстровано 63% депутатів фракції. Показники відвідуваності за іншими фракціями: "Народний фронт" (в середньому 85% фракції зареєстровано), БПП - 84%, Радикальна партія Олега Ляшка, "Батьківщина" - 80%, "Самопоміч" - 73%, "Відродження" - 69%, "Опозиційний блок" - 67%.

З депутатів зняли 3,5 млн. грн. за прогули засідань Ради, - КВУ За 7 місяців 2017 року із заробітної плати народних деп...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, у Верховній Раді більше 60 нардепів досі не стали авторами прийнятих законів. Рейтинг найбільш неефективних нардепів очолив позафракційний Євген Мураєв з 127 неприйнятими законопроектами.