ua en ru

КВУ розпочав масштабний проект з оцінки діяльності голів ОДА

КВУ розпочав масштабний проект з оцінки діяльності голів ОДА Фото: Олексій Кошель

Оцінка роботи керівників областей складається з двох компонентів

Понад 200 регіональних експертів - політиків, журналістів, громадських діячів і активістів - взяли участь в оцінці роботи голів ОДА в рамках масштабного проекту Комітету виборців України (КВУ). Про це повідомив генеральний директор організації Олексій Кошель.

Як повідомили в КВУ, оцінка роботи керівників областей складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування 245 місцевих експертів, політиків, журналістів, громадських діячів і активістів. Оцінка діяльності керівників ОДА буде здійснюватися щоквартально, за підсумками року буде оприлюднено підсумковий рейтинг.

Звіти будуть направлятись керівникам облдержадміністрацій, щоб вони могли побачити недоліки своєї роботи, а також президенту України та главі уряду для більш ефективного контролю за діяльністю керівників областей.

За словами Олексія Кошеля, роботу голів ОДА оцінювали за комплексною методикою, дає можливість побачити її результати в динаміці та з урахуванням сприйняття громадськістю.

"По-перше, в рейтингу взяті до уваги не соціо-економічні показники самі по собі, а динаміка їх змін за рік. По-друге, дослідження враховує оцінку експертами роботи ОДА: економіка регіону може зростати, але "сухі цифри" не покажуть, наприклад, чи призначав глава області корупціонерів на державні посади чи ні", - заявив Олексій Кошель.

Гендиректор КВУ зазначив, що рейтинг стане інструментом оцінки ефективності роботи керівників ОДА як для влади, так і для громадськості.

"Ми очікуємо, що рейтинг допоможе керівництву держави ефективніше оцінити роботу керівників ОДА та приймати відповідні управлінські рішення. Громадськість, в свою чергу, буде мати додатковий інструмент контролю і підстави для порівняння місцевої влади", - резюмував Олексій Кошель.

Перша Презентація "Рейтингу діяльності голів ОДА за 2016 рік" відбудеться 6 лютого о 14:00 в агентстві "Інтерфакс-Україна".