ua en ru

Китайський ICBC придбав у BNP Paribas американські активи за 1 долар

Китайський банк ICBC придбав у BNP Paribas американські активи за 1 дол., пише РБК Daily.
Як повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, те, що операція обійшлася так недорого, дозволить ICBC розширити свою діяльність в США і заробляти додатково 15 млн дол. на рік.
Нагадаємо, BNP Paribas придбав Fortis Securities в рамках операції з купівлі бельгійсько-голландської фінансової групи Fortis Bank на початку 2009 р. Невеликий брокерсько-дилерський бізнес Fortis Securities, що нараховує всього 75 компаній-клієнтів у Європі та США, перетинається з існуючими операціями BNP Paribas, тому французький банк вирішив позбутися від придбаного в минулому році підрозділу. При передачі брокера китайцям BNP Paribas не доведеться нести різні додаткові витрати, такі як виплати компенсацій персоналу.
Угода дозволить ICBC, 70% акцій якого належать китайському уряду, уникнути існуючих в США жорстких нормативних обмежень на іноземні покупки депозитних установ. Новий підрозділ, який буде надавати фінансові послуги клієнтам у США і Європі, названо ICBC Financial Services.