ua en ru

Китайський фондовий ринок закрився на тритижневому максимумі

Китайський фондовий ринок закрився на тритижневому максимумі Фото: фондовий ринок Китаю зростає

Настрої інвесторів поліпшили зростання цін на нафту і стабілізація юаня

Китайський фондовий ринок сьогодні, 16 лютого, закрився на тритижневому максимумі. На зростання вплинули збільшення цін на нафту, підйом європейських акцій і стабілізація юаня, пише Рейтер.

На днях також прем'єр-міністр Китаю заявив про можливе введення нових заходів стимулювання економіки у разі її подальшого уповільнення. Крім того, нещодавно були опубліковані дані про рівень кредитування у січні, які виявилися рекордними. Все це поліпшило настрої інвесторів.

Індекс Shanghai Composite (Шанхайська фондова біржа) виріс на 3,3% - до 2 836,57 пункту. Цей результат - кращий за 3,5 місяці. Індекс "блакитних фішок" CSI300 (папери найбільших компаній, що торгуються в Шанхаї і Шеньчжені) піднявся на 3,1% і закрився на рівні 3 037,04 пункту.

Фондовий ринок Гонконгу також зріс. На настрої інвесторів вплинули підвищення цін на нафту і позитивна динаміка фондових індексів в Європі. Найбільш виросли в ціні акції енергетичних компаній.Індекс Hang Seng (Гонконгська фондова біржа) піднявся на 1,1% - до 19 122,08 пункту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що юань показав найбільший денний зростання на біржі за десять років.