ua en ru

Китайський фондовий ринок другий день поспіль завершує торги зростанням котирувань

Другий день поспіль китайський фондовий ринок завершує торги зростанням котирувань, повідомляє "Комерсант-Україна".

За підсумками сьогоднішніх торгів китайський індекс SSE Composite піднявся на 2,9%, до 2197,22 пункту. У результаті дводенного зростання індекс піднявся на 4,6% і повернувся до значень місячної давності. Зростанням котирувань завершили сьогоднішні торги більшість фондових ринків Азіатського регіону. За підсумками дня гонконгський індекс Hang Seng піднявся на 2,7%, корейський KOSPI - на 0,3%.

Зростання китайського індексу спровокував опублікований в п'ятницю план економічних реформ, прийнятих за підсумками останнього пленуму ЦК КПК. В рамках нової стратегії буде збільшено обсяг приватних інвестицій в економіку.

"Недержавний капітал буде допущений до участі в інвестиційних проектах нарівні з державною", - наголошується в резолюції.

Найбільш важливою реформою в фінансовій сфері стане поступовий перехід до ринкового формування курсу юаня і його повної конвертованості, а також дозвіл приватному капіталу створювати малі та середні банки. Не менша увага приділяється і захисту прав інтелектуальної власності, підвищення ефективності пенсійної системи.