ua en ru

Китайський банк закрив кредитну угоду з "Нафтогазом" на 3,6 млрд доларів від 2012 року

Китайський банк закрив кредитну угоду з "Нафтогазом" на 3,6 млрд доларів від 2012 року Фото: "Нафтогаз" не отримає кредит китайського банку на 3,6 млрд доларів (minenergo.com.ua)

Представники влади перевищили терміни узгодження зазначеної кредитної лінії

Банк розвитку Китаю повідомив НАК "Нафтогаз України" про завершення генеральної кредитної угоди на суму 3,656 млрд долларовот 25 грудня 2012 року. Про це повідомляє прес-служба НАК.

Як повідомляється, угода завершено у зв'язку із закінченням граничних строків узгодження проектів НАК під цю кредитну лінію, яка гарантована державою.

зокрема, терміни передачі банку проектів, на які планувалося спрямувати кошти, переносилися кілька разів. Перенесення термінів був пов'язаний з відсутністю вердикту профільних міністерств і відомств.

У підсумку, необхідні узгодження були надані українською стороною в жовтні 2017 року, і матеріали надійшли в банк після затвердженого терміну. У результаті банк повідомив Нафтогазу про неможливість обробки отриманих документів і, відповідно, про завершення кредитної угоди 2012 року.

При цьому представник китайського інвестора зазначив, що банк готовий продовжувати співпрацю з НАК "Нафтогаз України" по іншим проектам.

Нагадаємо, ще в квітні різні офіційні особи України попереджали про те, що НАК "Нафтогаз України" може втратити 3,65 млрд доларів китайських інвестицій в енергосекторі.