ua en ru

Китайські медики дослідили вплив коронавірусу на дітей

Китайські медики дослідили вплив коронавірусу на дітей Ілюстративне фото (freepik)

У жодного з досліджуваних дітей не зафіксували пневмонію

Зараження коронавірусом у дітей проходить в більш м'якій формі і не викликає важкої форми пневмонії. Про це йдеться в дослідженні китайських медиків і біологів, опублікованому в Nature Medicine.

Медики провели дослідження 10 інфікованих коронавірусом дітей. Так було визначено, що жодна дитина за час хвороби не потребував інтенсивної терапії та респіраторної підтримки. При цьому, порівняно з дорослими, у дітей фіксувалася більш висока температура, однак вона не перевищувала 39 градусів. У однієї дитини хвороба пройшла без помітних симптомів.

Також лікарі зазначили, що коронавірус тривалий час здатний залишатися у відходах життєдіяльності. Це, на думку вчених, підвищує ймовірність фекально-оральної передачі вірусу.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що за результатами моделювання у зоні найменшого ризику коронавірусу знаходяться особи у віці від 10 до 39 років. Для них показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Найбільш вразливими є люди у віці 70-79 років - 7,8%.

Зазначимо, 13 березня в Україні підтвердили першу смерть від коронавірусу. Жертвою стала 71-жителька Житомирської області, яка напередодні повернулася з Польщі. Всього в Україні зареєстровано 3 випадки коронавірусу.