ua en ru

Китайські інвестори планують запровадити в Україні проекти з виробництва енергії з відходів

Китайські інвестори планують запровадити в Україні проекти з виробництва енергії з відходів Фото: зустріч з китайськими інвесторами

Заводи інвестора вже працюють у В'єтнамі, Німеччині, Польщі

Інвестори з Китаю розглядають можливість запровадження в Україні проектів з виробництва енергії з відходів. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності за результатами зустрічі голови держагентства Сергія Савчука з виконавчим директором китайської компанії China Everbright International Limited Вангом Тяним.

"Потенційному інвестору розповіли про законодавчу базу у сфері виробництва енергії з альтернативних видів палива. Савчук також повідомив про гарантії, які можуть надати муніципалітети в рамках проектів державно-приватного партнерства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, досягнута домовленість продовжити обмін інформацією. Компанія також планує ознайомитися з уже розробленими проектами, які потребують залучення інвестицій або пільгових кредитних коштів.

У свою чергу, Ванг Тяни розповів про компанію, яку представляє. Вона заснована у 1983 році, і вже має великий досвід реалізації проектів по будівництву заводів з переробки побутових відходів та виробництва енергії на основі державно-приватного партнерства.

Зокрема, вже запущений 31 такий проект. Загалом, на стадії розробки і введення в експлуатацію - близько 70 проектів. Заводи працюють у В'єтнамі, Німеччині, Польщі. Зараз компанія вивчає нові ринки, у тому числі і в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що будівництво нової гілки метро в Києві, на Троєщину, може початися в 2018 році. Так, у майбутнього проекту вже є інвестор з Китаю, який може приступити до активних дій після укладення.