ua en ru

Китайська ZTE вперше за 8 років повідомила про збитки в 279,2 млн дол

Китайський виробник телекомунікаційного обладнання ZTE повідомив про серйозні збитки. Згідно з попереднім звітом, за 9 місяців 2012 р. компанія втратила 279,2 млн дол., повідомляє телеканал "Росія 24".

По бізнесу ZTE вдарило уповільнення глобальної економіки. Компанія отримує половину прибутку за кордоном і в поточному році відчула ефект від зниження ділової активності. Корпорації стали менше інвестувати в покупку нового обладнання, портфель замовлень ZTE неухильно знижується.

Недоречно припав і скандал в США. Нагадаємо, минулого тижня на адресу комітету з розвідки Палати представників США за поточний тиждень надійшло кілька десятків повідомлень про дивну поведінку телекомунікаційного і мережевого устаткування, виробленого китайськими компаніями. Крім того, Америка підозрює ZTE у зв'язках з Іраном.

Підсумковий звіт за III квартал ZTE оприлюднить в кінці місяця. Збиток стане першим з моменту виходу компанії на біржу Гонконгу в 2004 р.

Читайте також: Конгресмени США мають намір прибрати з американського ринку китайські Huawei і ZTE у зв'язку з "загрозою нацбезпеці"