ua en ru

Китайська будівельна COVEC погрожує вийти з дорожнього проекту в Польщі

"Китайська генеральна зовнішньо-інженерна компанія" (COVEC) заявила про можливий вихід із проекту з будівництва автомагістралі в Польщі, після ультиматуму від польського уряду. Про це повідомляє CNBC, посилаючись на заяву Польського дорожнього агенства.
COVEC була першою китайською компанією, яка виграла контракт на будівництво дороги у Польщі. Компанія сподівалася, що 50-кілометрова магістраль між Варшавою і Лодзью стане першим кроком до майбутніх операціях в Євросоюзі.
Але спірні угоди, які COVEC виграла в 2009 р., привели до численних перешкод, і група нещодавно перестала платити своїм польським працівникам. Останні на знак протесту зупинили роботу.
У четвер Польське дорожнє агентство опублікувало ультиматум для COVEC з вимогою протягом семи днів продовжити роботу на проекті автомагістралі A2.
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск також заявив що і COVEC, і будівельники національного футбольного стадіону у Варшаві можуть втратити свої контракти.
"Китайський консорціум у п'ятницю повідомив, що планує відмовитися від подальшого будівництва", - йдеться в заяві Польського дорожнього агентства. - "Компанія попросила у агентства забезпечити зустрічі та обговорення, які, як пише COVEC, можуть дозволити продовжити подальшу роботу на основі підписаних угод".
Отримати коментар COVEC у CNBC не вийшло.
Згідно із заявою польського агентства, подальші дискусії можуть пройти наступного тижня. Польща сподівається закінчити автомагістраль до травня 2012 р., до початку чемпіонату з футболу Євро-2012.
Китайська група два роки тому запропонувала побудувати шосе за 1,3 млрд злотих (475,8 тис. дол.), що принаймні на 20% менше, ніж пропозиції польських та європейських конкурентів.