ua en ru

Китайська Longyuan має намір вкласти 236,5 млн дол. в будівництво вітроелектростанції в Канаді

Найбільша китайська компанія з освоєння енергії вітру China Longyuan Power group сьогодні заявила, що придбаний їй проект з будівництва вітроелектростанції потужністю в 100 тис. кВт в канадській провінції Онтаріо отримав дозвіл від електроенергетичного управління Канади і компанія готова приступити до здійснення проекту в серпні 2013 р.

Найбільша китайська компанія з освоєння енергії вітру China Longyuan Power group сьогодні заявила, що придбаний їй проект з будівництва вітроелектростанції потужністю в 100 тис. кВт в канадській провінції Онтаріо отримав дозвіл від електроенергетичного управління Канади і компанія готова приступити до здійснення проекту в серпні 2013 р. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Компанія Longyuan придбала цей проект у канадської компанії Melancthon EcoPower після підписання угоди в липні 2011 р. в Пекіні. Це перший інвестиційний проект в галузі освоєння нових енергоносіїв, придбаний китайським підприємством за кордоном.

Для реалізації проекту компанія Longyuan повинна вкласти 1,68 млрд юанів (236,5 млн дол.). В рамках проекту буде встановлена ​​31 вітротурбіна типу 1,6-100 і 18 - типу 2,75-103. Всі ці турбіни будуть закуплені у компанії General Electric. Заплановано, що після здачі в комерційну експлуатацію в першому кварталі 2014 вітроелектростанція зможе забезпечити побутове споживання електроенергії 30 тис. місцевим жителям.

Як показують статистичні дані, на кінець 2012 р. загальна потужність енергоблоків, встановлених підприємством Longyuan склала 12,698 мВт, в тому числі потужність ветроенергоблоков - 10,544 мВт. За цими показниками компанія лідирує як у Китаї, так і у всій Азії.