ua en ru

Китайська корпорація готова інвестувати в залізничну галузь України, - МІУ

Китайська корпорація готова інвестувати в залізничну галузь України, - МІУ Фото: Андрій Пивоварський

У серпні китайська делегація познайомиться з українськими виробниками локомотивів та вагонів на місцях

Китайська Державна залізнична корпорація CRRC Corporation Limited готова інвестувати в залізничну галузь України. Про це повідомила делегація китайської корпорації на чолі з Чен Дайоном (Chen Dayong) 7 липня під час зустрічі з міністром інфраструктури України (МІУ) Андрієм Пивоварським, передає прес-служба МІУ.

Як повідомляється, Дайон проінформував Пивоварського про можливості китайської корпорації, яка на сьогодні є найбільшим постачальником рухомих залізничних сполучень у світі, з широким портфоліо та передовими технологіями. За його словами, CRRC зацікавлена як у співпраці з українськими компаніями-виробниками, так і в інвестиційних проектах у залізничну галузь України.

У свою чергу, Пивоварський привітав ініціативу китайської сторони розпочати процес переговорів з МІУ.

"Ви обрали правильний момент для початку перемовин. Саме зараз ми розпочали процес корпоратизації "Укрзалізниці", що в майбутньому дозволить залучити до ринку перевезень приватних операторів тяги та вагонів. Потреба в оновленні рухомого складу "Укрзалізниці" сягає майже 100%. Щоб впоратися з цим викликом, держава залучатиме інвесторів", - зазначив очільник міністерства.

Перший заступник міністра Володимир Шульмейстер ознайомив іноземну делегацію з проектом залучення інвестицій в розвиток міського електричного транспорту і наголосив, що українська сторона зацікавлена у співпраці в цьому напрямку.

"Сторони домовились, що Китайська Державна залізнична корпорація підготує бачення своєї участі у розвитку української залізничної галузі, що дозволить на майбутніх зустрічах обговорити конкретні кроки співпраці. Крім цього, вже у серпні китайська делегація познайомиться з українськими виробниками локомотивів та вагонів на місцях, щоб визначитись із ймовірним партнером по виробництву рухомого складу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Завгородній призначений новим в. о. голови "Укрзалізниці".