ua en ru

Китайська компанія побудує на Закарпатті завод для переробки сміття

Китайська компанія побудує на Закарпатті завод для переробки сміття Фото: китайці побудують завод для переробки сміття на Закарпатті

Щодня буде перероблятися в електроенергію 400 тонн побутових відходів

Китайська компанія Western China Power Industrial Co. побудує в Закарпатській області завод з переробки сміття. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Китайський завод буде щодня переробляти 400 тонн побутових відходів у електроенергію, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.


Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що зустрічався з керівництвом китайської компанії в травні, а зараз вони вже вийшли на фінішну пряму.

Москаль зазначив, що китайці їздили по багатьом областям України зі своїм інвестиційним проектом, але зупинили свій вибір вони на Закарпатті, оскільки "тільки тут від них не просили грошей за "безперешкодне ведення бізнесу".

За словами Москаля, місцева влада виконає всі необхідні умови для вирішення проблеми зі сміттям на Закарпатті. Зараз вже йдуть пошуки відповідної земельної ділянки.

Голова Закарпатської ОДА додав, що через 30 років експлуатації китайська фірма готова передати завод місцевій владі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сміттєзвалищі під Львовом стався зсув, в результаті якого троє рятувальників опинилися під завалами.

Після чого в Раді попросили львівського міського голову Андрія Садового надати інформацію про заходи для побудови сміттєпереробних заводів.