ua en ru

Китайська Huawei відкриє науково-дослідний центр в Україні

Китайська Huawei відкриє науково-дослідний центр в Україні Фото: Huawei розширює свою присутність в Україні

Центр планується відкрити в Києві у 2017 році

Китайська компанія Huawei планує у 2017 році відкрити науково-дослідний центр в Україні. Про це говорится в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Міністр Степан Кубів та представник Huawei Лю Хонджюн (Liu Hongyun) обговорили плани співпраці в ході спільної зустрічі. Китайська компанія запропонувала співпрацювати у сфері хмарних рішень для охорони здоров'я, за проектами електронного уряду, безпеки міст, ЖКГ та інших сферах.

"Представники Huawei відзначили, що першочерговими кроками на шляху до цифрового прориву вважають роботу по підвищенню ефективності використання радіочастот, впровадження ліцензії на зв'язок четвертого покоління, спрощення дозвільних процедур для використання мікро - і піко-базових станцій, які широко використовуються в ЄС. Зі свого боку компанія має намір до кінця 2017 року відкрити в Києві науково-дослідний центр", - розповіли в міністерстві.

У прес-службі Huawei РБК-Україна підтвердили плани про відкриття центру в цьому році. Компанія вже почала підбір персоналу. При цьому обсяг інвестицій в проект в Huawei не озвучують.

Нагадаємо, китайська Huawei очікує 75 млрд доларів доходу за підсумками 2016 року.