ua en ru

Китайська економіка продовжить охолоджуватися, що негативно позначиться на Україні, - експерт

Китайська економіка продовжить охолоджуватися, що негативно позначиться на Україні. Таку думку РБК-Україна озвучив гендиректор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа.

"Найближчим часом ми побачимо продовження політики охолодження китайської економіки. У такому сценарії це буде поганою новиною для економічних влади в Україні, оскільки вони більше не зможуть латати бездарність своєї економічної політики ненормально високими цінами на сировину, які ми бачили останні три роки. І їм доведеться дійсно приймати рішучі кроки у дерегуляції бізнесу, сфері ЖКГ, поліпшення культури повазі прав власності, пенсійної реформи, кредитно-грошовій політиці, стимулювання підприємництва і ще десятки інших пріоритетних напрямків", - заявив Мазепа, підкресливши, що Китай в останнє десятиліття залишається найбільшим споживачем і драйвером цін на сировинні товари.

"Це дуже важливо для України, так як істотна частина нашого експорту припадає саме на сировину - метал, руда, зерно і т.д. І саме нестабільність на ринку біржових товарів несе в собі найбільший ринковий ризик для країни", - заявив експерт.

Читайте також: Підсумки Давосу. Останній шанс України.