ua en ru

Китай заявив про припинення військових контактів із КНДР

Китай заявив про припинення військових контактів із КНДР Фото: прапор Китаю (commons.wikimedia.org)

Китай зараз проявляє солідарність із "міжнародним співтовариством" щодо дотримання резолюцій ООН

Китай припинив контакти з Північною Кореєю по військовій лінії. Про це заявив глава Центру міжнародного співробітництва з питань безпеки Міністерства оборони КНР Чжоу Бо, передає Channel New Asia.

"Раніше у нас було багато контактів і обмінів. У нас із ними зараз немає контакту. Я думаю, що це відображає свого роду зміну в наших відносинах із причин, відомим усім", - заявив Чжоу Бо в інтерв'ю телеканалу.

За його словами, Китай зараз проявляє солідарність із "міжнародним співтовариством" щодо дотримання резолюцій ООН. Чжоу Бо підкреслив, що Китай допомагає США і КНДР налагодити двосторонній контакт.

Водночас Чжоу Бо підкреслив, що Пекін не раз заявляв Пхеньяну, що в інтересах Північної Кореї почати денуклеаризацію країни. Однак ситуація здається "занадто хаотичною", в тому числі через розміщення в Південній Кореї протиракетних комплексів THAAD і ракетних випробувань КНДР, підкреслив Чжоу Бо.

Він висловив сподівання, що в кінцевому підсумку Китай спільно з іншими країнами зможуть знайти рішення з північнокорейського питання.

Нагадаємо, КНДР запустила 4 липня з ракетного полігону Тончандон міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-14". За даними Пхеньяну, ракета піднялася до 2,802 км і пролетіла 933 км.