ua en ru

Китай заявив про намір співпрацювати з КНДР для посилення зв’язків

Китай заявив про намір співпрацювати з КНДР для посилення зв’язків Фото: китайський прапор (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Сторони планують працювати разом, щоб сприяти подальшому розвитку відносин між двома країнами

Традиційна дружба між Китаєм і Північною Кореєю є "цінним багатством" для їхніх народів. Про це заявив Китай після того, як його спеціальний посол зустрівся з високопоставленим представником КНДР, але в заяві не було згадки про кризу з приводу ядерної і ракетної зброї Північної Кореї, передає "Голос Америки".

Зазначено, що Сонг Тао, який очолює міжнародне відділення правлячої Комуністичної партії Китаю, відвідує Пхеньян, щоб обговорити підсумки нещодавнього з’їзду КПК, на якому президент Сі Цзіньпін закріпив свою владу.

У короткій заяві, розповсюдженій китайськими ЗМІ 18 листопада 2017 року, зовнішнє відомство зазначило, що Сонг, який є представником Сі Цзіньпіна, повідомив офіційному представнику Північної Кореї Чоу Рюн Хау про підсумки з'їзду.

Сонг і Чой також говорили про відносини між їхніми партіями та країнами, повідомляє департамент.

"Вони сказали, що традиційна дружба між Китаєм та Північною Кореєю була заснована і культивована колишніми лідерами обох країн, і є цінним багатством для обох народів. Обидві сторони повинні працювати разом, щоб сприяти подальшому розвитку відносин між двома сторонами та двома країнами заради блага своїх народів", - йдеться в повідомленні.

При цьому в департаменті не згадувались ядерні та ракетні програми КНДР, яким сильно протистоїть Китай.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер Китаю Сі Цзіньпін розповів своєму американському колезі Дональду Трампу про плани посилити тиск на Північну Корею за допомогою додаткових санкцій.