ua en ru

Китай планує посилити санкції проти КНДР, - Трамп

Китай планує посилити санкції проти КНДР, - Трамп Фото: Сі Цзіньпін (із відкритих джерел)

Глава Китаю Сі Цзіньпін запевнив Трампа, що хоче домогтися денуклеаризації

Лідер Китаю Сі Цзіньпін розповів своєму американському колезі Дональду Трампу про плани посилити тиск на Північну Корею за допомогою додаткових санкцій. Про це йшлося під час їхньої останньої зустрічі, повідомив Трамп у своєму Twitter.

"Глава Китаю Сі (Цзіньпін) заявив, що підсилить санкції проти Північної Кореї. Сказав, що він хоче домогтися денуклеаризації. Ми досягли прогресу", - написав американський президент у мікроблозі.

Зокрема свою заяву Трамп зробив після участі в саміті глав країн АТЕС у в'єтнамському Дананзі. Туди американський президент прибув із Пекіна, де провів переговори з Сі Цзіньпіном.

Під час зустрічі з китайським лідером Трамп також заявив, що вірить у потенційну можливість вирішити проблему Корейського півострова і відзначив, що відносини США і Китаю знаходяться "на новій стартовій точці".

Після переговорів Трам назвав свою зустріч з Сі Цзіньпіном "продуктивною" в світлі обговорення проблеми КНДР. Водночас він не конкретизував, про що йому вдалося домовитися з китайським лідером. До цього Трамп розповідав про те, що Китай надає допомогу в наданні економічного тиску на Пхеньян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави Південної Кореї і Китаю Мун Чже Ін і Сі Цзіньпін погодились на мирне врегулювання відносини з Північною Кореєю.