ua en ru

Китай виступив проти розміщення американського протиракетного комплексу в Південній Кореї

Китай виступив проти розміщення американського  протиракетного комплексу в Південній Кореї Фото: американський комплекс THAAD

Китай стверджує, що протиракетний комплекс США є загрозою для його безпеки

Спікер міністерства закордонних справ Лу Канг на черговому брифінгу в Пекіні заявив, що Китай проти розміщення пересувних пускових установок Сполучених Штатів Америки THAAD у Південній Кореї, а також закликав всі сторони працювати разом, щоб підтримувати мир і стабільність в регіоні. Про це повідомляє Reuters.

Китай стверджує, що потужний радар системи є загрозою для його безпеки. Але США та Південна Корея підкреслюють, що в їх ціль - виключно захист від північнокорейських ракет.

Раніше виконувач обовязки президента Південної Кореї Хван Кьоан разом з віце-президентом США Майком Пенсом підтвердив плани щодо розгортання системи THAAD.

Нагадаємо, Росія і Китай стежать за авіаносцем США біля Корейського півострова з допомогою розвідсуден. Пекін і Москва висловили стурбованість жорсткою позицією США по відношенню до КНДР. Китай і РФ прагнуть відстежити маневри США, які не виключають військових дій відносно Північної Кореї.