ua en ru

Китай у ході реформи вугільної промисловості почне закривати шахти

Уряд Китаю планує прискорити реформи вугільної промисловості, у рамках яких передбачено закриття невеликих шахт, щоб консолідувати виробництво країни.

Уряд Китаю планує прискорити реформи вугільної промисловості, у рамках яких передбачено закриття невеликих шахт, щоб консолідувати виробництво країни, передає телеканал "Росія 24".

Поряд з цим передбачено змінити ставку тарифів, щоб спровокувати імпорт вугілля більш високої якості, повідомляється на сайті уряду. Плановані заходи спрямовані на "стримування стрімко зростаючих темпів видобутку вугілля", що провокує падіння цін на вугілля та збільшення збитків.

У заяві зазначається, що буде зупинено будівництво нових вугільних шахт з річним виробництвом менше 300 тис. метра-тонн. Потім поступово закриють шахти, на яких видобувається менше 90 тис. тонн щорічно. Більш того, припинять своє існування не тільки небезпечні вугільні шахти, але і ті, які були незаконно побудовані або перевищили затверджені розміри.

Уряд також посилити покарання для тих, хто порушив закон, при цьому точна міра покарання буде оголошена пізніше.

Держрада змінить тарифи на вугілля, щоб спровокувати імпорт високоякісного вугілля і заборонити імпорт вугілля з високим вмістом золи і сірки.